Verdens beste matretter

Lister over det beste og det dårligste og alle andre varianter finnes omtrent på alt som finnes på kloden. Det gjelder også for mat selvfølgelig. Denne gangen skal jeg se litt på en liste som forteller hvilke matretter som er en «must» å få med seg i en del av de forskjellige landene rundt omkring i verden. Selv lille Norge er representert på denne liste, men jeg tviler på at du klarer å gjette riktig på hvilken rett som de anbefaler som de beste å få med seg i Norge? Norge kommer ikke helt i toppen, men bare det å komme med på en slik toppliste gjør jo at maten i Norge må ha meget høy kvalitet. Du forstår mer hva jeg mener når du får lest litt innover i artikkelen eller studert listen det er snakk om.

Øverst på listen

Norge kommer som nevnt ikke helt på toppen av denne listen, men du har kanskje allerede gjettet hva som meget ofte ligger der på toppen av slike lister. Joda det er Kobe biffen også i dette tilfellet. Eller Wagyu som kvegrasen kjøttet kommer fra heter. Ikke bare er dette regnet for verdens beste biff kjøtt, men det er nok verdens dyreste biff også. Prisen kan likevel variere stort rundt omkring i verden siden kvegrasen nå finnes på mange steder i verden. Men den originale eller ekte skal komme fra Kobe distriktet på øyen Honshu i Japan.

Grunnen til at dette regnes for verdens beste biff er selvfølgelig kvaliteten på kjøttet fra denne kvegrasen. Veldig mørt og herlig marmorert av fett i kjøttet. Det er dessuten også flerumettede fettsyrer og derfor regnes kjøttet som meget egnet for de som er på kalorifattig diett. Årsaken til det meste av dette er at kveget bare beiter på naturlig kosthold. Kunne ha skrevet mye mer om dette dyret og kjøttet fra dem, men må komme meg videre nedover listen som jeg nevnte i innledningen.

Norge

Fläsk

Norge er som nevnt også representert på denne listen og vi finner dem på en herlig åttendeplass. Og maten vi er representert ved er for en gangs skyld ikke kjøttkaker eller i den stilen, men maten som ofte spises i høytiden vi nå går mot – nemlig julen. Og til jul spiser veldig mange nordmenn Pinnekjøtt! Men pinnekjøtt kan tilberedes på så mange ulike måter, men det er det dampete kjøttet som er kommet inn på denne listen.

Eller på listen

På en andre plass finner vi en velkjent suppe for de som har vært i Thailand. Der ligger nemlig suppen Tom Yam Kung. Det er en suppe med massevis av smakstilsetninger som ikke skal spises men kun sorteres vekk mens man spiser. Du finner reker, sopp, tomater, kokosmelk, sitrongress, galangal, limeblader og mere til oppe i denne suppen. Den kan også fås i både helt normal styrke og den kan fås i sterk utgave. En herlig rett som jeg personlig elsker å spise. Resten av listen har med matretter fra mange steder rundt omkring i verden.

© Copyright Victoria Bergen 2021.