PUB

Hva skjer på en pub? Jo selvfølgelig så spises og drikkes det, men det kan være mange andre aktiviteter også. La meg forsøke å lage en liten oversikt over hva en pub bør stå for. Om ikke fast hver dag eller hver uke, men av og til og noen ganger fast.

Aktiviteter

Drikke i mange variasjoner, små og noen litt større bord hvor folk kan sitte sammen på de største bordene og mer intimt og føre kanskje litt mer private samtaler ved et mindre bord. Av aktiviteter som bør skje på en pub så tenker jeg umiddelbart på musikk av en trubadur eller singel musikant som spiller flere instrumenter og synger. Jeg tenker på en stor TV skjerm hvor det aller meste av interessant idrett vises. Hva som er mest interessant varierer jo fra område til område rundt omkring i verden, men det er vel ofte fotball som dominerer. Nevnte jeg mat? Jo en enkel meny med noen få retter mat bør man ha tilgang til på en pub. Og ved spesielle anledninger inviteres det til litt større gourmet måltider med spesiell mat som ikke står på menyen til daglig. Kanskje mat som er sesong betont – tenker på fårikål tidlig på høsten, ribbe og julemat utover mot julehøytiden osv.

Og en pub som aldri har arrangert en Quiz kan vel umulig kalle seg en skikkelig pub vel? He he jo quiz kvelder bør det være dersom puben er av en viss størrelse.

Fredag og helg og pubklar

PUB
Fredag og helg og pubklar

En tur på pub sammen med arbeids kollegaer etter jobben er slutt på fredagen og for denne uken er et høydepunkt for mange arbeidere. Være seg for å gå direkte fra jobben og innom og ta en pils på veien hjem eller om man går hjem først og treffes på puben senere samme kvelden. Fritt valg og det varierer jo hva folk ønsker.

En enkel meny

En enkel pub meny kan fort bestå av f.eks. noen forskjellige typer hamburgere. Hamburger, cheeseburger og en baconburger. Her er det jo veldig enkelt å variere. Serveres med brød og bare en enkel burger. Eller den kan serveres med en porsjon pommes frites og være mer som en middag servert på tallerken med en liten salat ved siden av.

Enkle salater er også enkle retter og bør finnes på en pub meny. Grønt salater og noen få varianter med litt bredere innhold som ost og skinke, reker og en stor salat med alt selvfølgelig, og noen varianter av dressinger kommer langt på en enkel pub meny.

Frossen pizza er jo også en hit mange plasser. Kanskje en liten spagetti rett. Ja mulighetene er mange også her.

Setter man opp alt dette jeg her har nevnt i en enkel meny og sprer det ut litt på forskjellige linjer, så har man snart en ganske god enkel pub meny. Jeg har jo glemt pølsene da – de skal selvfølgelig også være med. I hvert fall wiener pølsene. Om det skal være noen variasjoner der er jo opp til hvert enkelt sted igjen.

Her tror jeg nesten det må til en artikkel eller to flere etter hvert – ble en del mer enn jeg hadde regnet meg. Snart tilbake med mer – følg med.

© Copyright Victoria Bergen 2021.