Ølklubber

Både gjester og samarbeidspartnere og felles mål – det må jo være sannheter uten sidestykke for puber, barer og ølklubber. Hvor mange ølklubber det finnes i Norges land i dag vites ikke men at det finnes i både større og mindre omfang er uten tvil. Øl klubber har brukt puber og barer som sine klubblokaler i mange sammenhenger og har egne lokaler, men besøker puber og barer med jevne mellomrom ganske sikkert.

Øl

Jeg håper alle som leser dette vet hva en øl er, så dermed skriver jeg ingenting om hva det er. Men det bringer med seg masse positive ting i forbindelse med øl klubber. Ikke bare at det nytes god drikker og skaper kunnskap om denne gylne drikken, men det bringer også med seg mye sosial omgang i en aktiv øl klubb. Det være seg sosial omgang på møter og arrangementer i klubbens regi, men det kan også føre til nye bekjentskaper dersom man er aktivt med i en aktiv klubb. Mye positivt med andre ord.

Kravene for å bli medlem i en øl klubb er vel sjelden vanskelige å tilfredsstille. Hovedkravet bør ikke være særlig mye mer enn bare at man er gammel nok til å nyte denne gylne drikken etter norske lover – altså 18 år gammel. Noen har kanskje en litt høyere aldersgrense – da det jo skjer at det nytes andre gylne dråper ved siden av en øl. Så kanskje 21 år er den riktige aldersgrensen.

Kommer og går

Kommer og går
Kommer og går

Det å drive en øl klubb som er aktiv kreves litt arbeid av medlemmene. Så dessverre ser man at det dukker opp klubber men at de forsvinner igjen «inn i mørket» etter bare kort tid. Noen holder ut lenger enn andre selvfølgelig, men det er ikke mange kjente store klubber som jeg vet om pr i dag i hvert fall. Jeg har selv vært medlem av en slik i mine litt yngre dager. Vi var en gjeng på bort mot 10 mannfolk som samles i ny og ne til sosialt samvær og for å nyte noen «iskalde». Men også denne klubben forsvant igjen etter noen år etter hvert som dagliglivet forandret seg for enkelte av klubbens medlemmer. Men i løpet av de årene vi var aktive så arrangerte vi sosiale kvelder, prøvesmaking, båt turer på sommeren, quiz og selvfølgelig litt opplysnings virksomhet via lesestoff. Og vi var på tur til Tyskland og besøkte det som for oss stod som et av de største arrangementene vi kunne tenke oss om og med øl. Nemlig oktoberfestivalen i München. Det var en fantastisk tur som kan anbefales til både klubber og enkeltpersoner med litt interesse for øl. Ikke bare var det mye godt å smake på i München, men det var et fantastisk stort og fint arrangement rundt hele festivalen. Denne festivalen arrangeres hvert år i slutten av september og utover i oktober.

Jeg har ingen aning om hvor mange klubber som er aktive i Norges land i dag, men når jeg søker på nettet finner jeg ganske mange sider til både eksisterende og ikke lenger eksisterende klubber. Synd å se at så mange har forsvunnet igjen.

© Copyright Victoria Bergen 2021.