Mat i store ulike mengder

Det har blitt skrevet mye om forskjellige drikkevarer og saker og ting rundt det tema her på sidene. Nå er det kanskje litt på tide å skrive litt om det som man kan innta sammen med god drikke også. Mat er jo vi alle må ha hver eneste dag, men det er jo utrolig store variasjoner i hva som spises rundt omkring i verden. Jeg er ikke sikker på hva det konsumeres mest av i verden, men jeg vil tro at brød, ris og poteter kommer høyt opp på en eventuell slik liste. Sikkert mange andre produkter også, men jeg får heller skrive litt om flere ulike ting.

Norge

Det er vel kanskje forskjeller på hva som spises ute på restauranter og hva som spises i det private. Dette gjelder vel stort sett over hele kloden, men også her er det mange varianter selvfølgelig. I Norge scorer fortsatt poteten høyt også om man kommer ut på restaurant. Men den inntas nok i litt ulike former ute på restaurant enn hva den gjør i det private. I det private ser jeg for meg at det fort blir kokte, stekte eller moste poteter. Med noen varianter ut i fra hvilken dag i uken det er og hva man har av tid. Ute på restauranter spises det vel en del med behandlede poteter. Selvfølgelig ofte både stekte og kokte i ulike former, men behandlet med mer tilbehør som krydder og sauser mikset inn sammen med potetene. Brødet forsvinner vel en del, selv om det ikke forsvinner helt. Ta selskaper hvor det serveres snitter for eksempel – da er jo brødet med i bunnen av hver snitte hele veien. Og snitter er absolutt gourmet mat i mine øyne i hvert fall.

Fast food

Fast food

Fast food er også meget populært i alle former. Dette er også mat som lett kan serveres på pub eller barer. Og det er mat som er rask og enkel å få tak på som oftest. Norge har blitt et land med dårlig tid i hverdagen, og det er vel muligens derfor at fast food restauranter stort sett gjør det bra her i landet. Pølser, hamburgere, bagetter, sandwicher og flere andre ulike varianter er ofte det som tilbys på bensinstasjon og andre gatekjøkken. Gatekjøkken har mer å tilby enn bare dette, men jeg skal ikke lage noe menykart her og nå for gatekjøkken bransjen.I butikkene er det også mye fast food eller ferdigmat som selges. Maten er ferdig og skal bare varmes opp eller stekes kort tid før den kan spises. Det er flere produsenter som har blitt store på slik mat i dag. Jeg er ikke sikker, men leverandøren av pizza Grandiosa er jo en mega bedrift bare på det produktet i dag. Hvor mange Grandiosa’er spises i Norge i løpet av 1 år? Jeg vet ikke, men jeg har hørt spøker som sier at dersom man legger alle landets Grandiosa’er på rekke så strekkes den seg jorden rundt. Det er vel en spøk, men det tilsier jo at det selges ganske mange av dem. Og nå i dag har de utviklet mange ulike typer – ikke bare den gamle standard varianten. Regner med at du også har smakt på Grandiosa selv?

© Copyright Victoria Bergen 2021.