Litt om dyre øl priser

Er du så trendy at du følger alt av trender? Dersom du er en øl drikker og skal følge trenden der så drikker du i hvert fall øl på fredager. Fredag er nemlig verdens internasjonale øl drikke da. Men har du peiling på hvor i verden det drikkes mest øl per innbygger i landet? Og hvor finner man de billigste ølprisene, og kanskje til og med de dyreste ølprisene. Norge er faktisk ikke best på noen av delene – hverken billigst eller dyrest.

Internasjonal øl dag

Det lages lister og sammenlikninger på omtrent absolutt alt i verden. Det jeg nå har funnet er at fredager er den internasjonale øl drikke dagen. Det var kanskje ikke noe sjokkerende opplysning, men jeg hadde ikke tenkt så langt faktisk. Og hvor i verden tror du at det drikkes mest øl per innbygger i landet? Og da snakkes det ikke bare om det som konsumeres på fredager.

Verdens mest drikkende øl land

Verdens mest drikkende øl land
Verdens mest drikkende øl land

Jeg trodde at Tyskland ville toppen denne listen, eller kanskje et land i Asia hvor de har totalt annet syn på øl og alkohol enn det vi har i Norge og Europa. Men det er faktisk et Europeisk land som ligger på toppen, og det har de allerede gjort i mange år i følge kilden jeg har funnet. Kilden er det japanske bryggeriet Kirin. Tsjekkia er landet hvor det drikkes desidert mest øl, og på toppen av denne listen har de vært i over 20 år. De konsumerer nesten 30 liter mer per innbygger enn neste land på listen. Land nummer to på listen fra det japanske bryggeriet er Seychellene. Tsjekkerne med drøye 142 liter og Seychellenes innbyggere med like over 114 liter.  Videre nedover på listen fra japsene kommer det flere kjente øl land. Østerrike, Tyskland på de to neste plassene. Polen på sjetteplass, etterfulgt av Irland og Litauen. Tiendeplassen går til Romania.

Øl priser

Norge er ikke på toppen som verdens dyreste land for en halvliter øl. Men de er i topp fem. Det er de arabiske landene som enten er diktaturer eller har vært diktatur som dekker de fire andre plassene på denne topp fem listen. Norge er på tredjeplass. Qatar, United Arab Emirates, Libya og Oman er de fire landene som ligger på topp sammen med Norge. Dyreste pris er på 88 kroner for en halvliter, mens Norge ligger på 75 kroner. Oman på femteplassen tar 66 kroner i gjennomsnitt for en halvliter. Alle disse tallene er fra 2015. Selv om det er en del billigere i Sverige og Danmark, så er også de meget høyt oppe på denne listen. Sverige på 9. plass og Danmark på 11. plass. De har henholdsvis 51 og 47 kroner for hver halvliter. Ikke billig det heller om du spør meg. Men ja det er selvfølgelig billigere enn Norges pris. Med i denne pris listen er også en boks cola eller Pepsi. Der kommer Norge på andreplass av de med høyest pris. Kun Sveits har dårligere (høyere) pris enn Norge her. I Sveits tar de 33 kroner for en boks, mens i Norge er den priset til 27 kroner.

Dyre edle dråper alt sammen!

© Copyright Victoria Bergen 2021.