De beste restaurantene

Å gå inn på en restaurant, sette seg ned og få svært god mat servert ved bordet er kos. Man kan sitte å slappe av og bare prate og kose seg mens maten blir laget. Så får man servert en nydelig og smakfull rett ved bordet og alle kan velge akkurat den retten de ønsker.
Dette er i alle fall målet når man går ut på restaurant. Dessverre så er det ikke alltid slik det ender. Det er ikke alle restauranter som lever opp til navnet og dessverre så hender det at man oppdager dette for sent.

Heldigvis så kan man med litt tålmodighet og litt kunnskap styre unna de verste bommertene. Så blir restaurant opplevelsen noe som frister til gjentagelse.

Anmeldelser

I dag finner du anmeldelser av så å si alt på nettet. Tripadvisor er et godt sted å begynne når man skal se etter hoteller og overnattingssteder. De har også noen anmeldelser av spisesteder. Det samme har lokalaviser og forskjellige restaurantguider. Disse kan selvsagt være til stor hjelp, men det kan være lurt å sjekke litt på egen hånd. Tross alt skal du bruke en del penger på restauratent, og kanskje du også skal feire noe?  Vi sjekker opp tilbakemeldingene fra andre hvis vi skal ta opp et lån fra en bank som DNB, begynne å handle aksjer hos … eller ha det moro på nettsider som PokerStarsCasino. Det er enkelt å finne ut av det. Bare skriv inn navnet og ordet ”anmeldelser” i søkefeltet og se hva som dukker opp. Det kan også lønne seg å skrive ”hva synes du om ….” så skriver du inn navnet på restauranten.

Da vil du ofte få opp enda flere tilbakemeldinger og informasjon om restauranten. Mye bra informasjon finner du på diskusjonsfora og disse kan være vanskelig å finne uten å søke litt.

På folkemunne

De aller beste tilbakemeldingene får du selvsagt når du snakker med folk som har vært på restauranten eller kjenner noen som har gjort det. Å spørre noen som bor i området, enten det er i en butikk du er inne i eller på hotellet du bor på, kan ofte være akkurat det som skal til for at du finner et godt sted å spise.

Bor du selv i området, men ikke er så kjent med restaurantene, så kan det lønne seg å bare prate litt med venner og bekjente.

Renhold og profesjonalitet

Renhold og profesjonalitet
Renhold og profesjonalitet

Selv om det alltid er lurt å sjekke ut restauranten først, så må man ikke være redd for å prøve noe nytt. Noen restauranter vil overraske deg og noen er nye så man må bare prøve dem før man kan uttale seg.

Noen nyttige tips:

  • Sjekk toalettet. Er ikke toalettet rent, så er det et varseltegn.
  • Se på bordene og stolene. Er det rent?
  • Er det mange andre der eller er det mye ledig? Hvis det er utenfor lunsj eller middagstiden så vil det være færre folk, så tenk på tidspunktet. Men hvis det er midt i middagstiden og det er lite gjester så bør man være skeptisk.
  • Bestill mat som du enkelt kan se om er bra laget. Kjøtt og salat er gode valg fordi du enkelt ser om kjøttet er gjennomstekt og om salaten er vasket.
  • Hvis det er et sted som skal holde en høy standard så spør gjerne kelneren om hva de anbefaler og da får du også et inntrykk av kvaliteten.

Dette er bare noen tips og man må selvsagt gjøre sin egen vurdering.

Hva er god mat?

Når man diskuterer og tar opp hva som er gode restauranter så må man også tenke på hva du vil spise. Det er ingen vits å dra på en restaurant som serverer utsøkte fiskeretter om du ikke spiser fisk. Noen liker å kle seg pent og gå til en restaurant hvor måltidet nesten er lite kunstverk der det ligger på tallerken. Andre foretrekker å dra på et sted hvor maten kommer raskt, musikken er høy og stemningen er en helt annen.

Det står stort sett i beskrivelsen av restauranten hva slags stil de går for og hva som er deres spesialiteter. Men selv om man har en spesialitet så betyr ikke det at man ikke kan få noe annet. Restaurantene vet at man gjerne går ut flere og ikke alle liker det samme. Så de legger opp til å ha flere valgmuligheter.

Legg igjen en anmeldelse

Etter å ha trålet nettet etter en anbefaling for en god restaurant for en spesiell feiring eller lignende, så begynner man å sette pris på anbefalingene som gis av andre. Så det er viktig at du også bruker et par minutter på å skrive noen ord om din opplevelse. Gi gjerne også beskjed til kelneren eller andre hvis det er ting du reagerer spesielt på. Husk at ingen kan bli bedre hvis de ikke blir gjort oppmerksom på problemet.

© Copyright Victoria Bergen 2021.